Dit is Sauwerd!

MidZomerBraderie

Dit jaar voor de derde keer  de MidZomerBraderie in Sauwerd. Een groot feest! Kramen, muziek, eten & spelletjes. Vorige keer viel het een beetje in het water, dit jaar gaan we voor zon. Wens je mee?

Sauwerd & Wetsinge

Vlak boven de stad Groningen, ‘onder de rook van’ noemen ze dat. Maar van rookwolken hebben we in Sauwerd geen last. Wel geniet je hier volop van de echte Groningse wolkenlucht, de onvervuilde sterrenhemel, de weidse landen en heel veel vogels. De poort naar het Hoogeland, op de grens tussen het ‘iets’ en het ‘niets’. De Martinitoren binnen handbereik, de blik op de horizon. Dat is Sauwerd. Dat is Wetsinge.

Sauwerd heeft ook een website. Hierop heel veel informatie over alles wat er in Sauwerd & Wetsinge was, is en staat te gebeuren. Neem vooral een kijkje, en mis niks!

Bekijk het!

Welkomboerderij ‘Onstaheerd’

In het prachtige Reitdiepdal, net boven Groningen, ligt biologische boerderij de Onstaheerd. De Onstaheerd is een gemengd bedrijf met vleesvee en akkerbouw. Op de boerderij is veel te beleven! In het ritme van de seizoenen is er elke seizoen wel weer wat te doen.

Kerkje van Wetsinge

Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk uit 1840 is in 2014 gerestaureerd, en het gebouw is nu een van de Bijzondere Locaties Groningen. Bovendien bevindt zich op de eerste verdieping het Toeristische Informatie Punt Waddenland met toeristische informatie over het gebied. Bezoekers worden gastvrij ontvangen door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen. De kerk is dagelijks geopend.

Molen ‘de Wetsinger’

Duidelijk zichtbaar vanaf de hoofdweg. Samen met het kerkje, bepaalt de molen ‘de Wetsinger’  het silhouet van Klein Wetsinge. Recent gerestaureerd en weer in werking gesteld. Een plaatje om te zien!

‘t Sael

‘T Sael is het voorhuis van de oude pastorie (Weem) op de wierde van Groot Wetsinge. Het monumentale pand is te gebruiken voor intieme concerten en bijeenkomsten. Met de mogelijkheid van catering.

Onstaborg

De borg is er niet meer, maar de geschiedenis van de Onstaborg is nog goed terug te lezen in het landschap. Bovenop de wierde vind je het silhouet van de oude kerk. En als je toch bovenop bent, ga dan eens op het bankje zitten, en droom weg, terwijl je over het weidse land en het oude borgterrein kijkt.

Culturele Commissie

De Culturele Commissie Adorp zet zich in voor kunst en cultuur. Regelmatig zijn er in Sauwerd, Wetsinge en Adorp exposities van zowel jonge, als meer gevestigde Nederlandse beeldende kunstenaars. In het bijzonder van kunstenaars uit het noorden.

Hier wonen?

Zo vrolijk geworden van wat je hebt gelezen en gezien? Er staan in Sauwerd nog een paar huizen te koop. Dus als je er toch bent… Zorg wel dat je er snel bij bent, want hier wonen is best populair. Maar dat zal je niet verbazen!